Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony bakłażan Marty

Szybkie i oryginalne przepisy na ciasta.  Smażony bakłażan Marty.Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: bakłażana, jajek, bułki tartej i oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Bakłażana dokładnie umyć i wytrzeć na sucha.
    Następnie pokroić go na grube plastry.
    Oprószyć je solą i odstawić na sicie, aby ociekły z nadmiaru soku.
    Wówczas oprószyć je jeszcze do smaku pieprzem i słodką papryką.
    Obtoczyć je w mące i zanurzyć  w roztrzepanych jajkach.
    Na koniec obtoczyć jeszcze w bułce tartej.
    Tak przygotowanego bakłażana kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć z obu stron, aż panierka ładnie się zarumieni..
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *