Smażony bakłażan Marty
Smażony bakłażan Marty0 out of 5 based on 0 voters.
Szybkie i oryginalne przepisy na ciasta. Smażony bakłażan Marty.Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: bakłażana, jajek, bułki tartej i oleju do smażenia.
Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 jajka
- bułka tarta
- mąka
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Bakłażana dokładnie umyć i wytrzeć na sucha.Następnie pokroić go na grube plastry.Oprószyć je solą i odstawić na sicie, aby ociekły z nadmiaru soku.Wówczas oprószyć je jeszcze do smaku pieprzem i słodką papryką.Obtoczyć je w mące i zanurzyć w roztrzepanych jajkach.Na koniec obtoczyć jeszcze w bułce tartej.Tak przygotowanego bakłażana kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron, aż panierka ładnie się zarumieni..
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Bakłażany
- Opublikowano: środa, 16, styczeń 2019 17:27
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak