Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona mozarella z chlebkiem

Składniki:

  • 4 kromek czerstwego chleba
  • 250 g mozzarelli
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki mleka
  • 8- 10 łyżek tartej bułki
  • 500 ml oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Mozzarelle pokroić na plastry, które rozłożyć na  kromkach chleba ( ser nie powinien wystawać po za brzegi chleba).
      Całość oprószyć solą oraz pieprzem i przekroić kromki po przekątnej.
      Następnie jajka ubić z dodatkiem mleka, soli i pieprzu po czym zanurzać w nich chleb a potem obtaczać w bułce tartej.
      Usmażyć na rozgrzanym oleju.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *