Smażony ostry szpinak
Smażony ostry szpinak5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 50 dag mrożonego szpinaku
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 dag sera rokpolu
- ½ szkl śmietany
- 3 łyżki oleju
- łyżka mąki
- 2 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Cebulę i czosnek drobniutko posiekać po czym przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas oprószyć całość mąką i smażyć przez chwilę aby mąką straciła surowy smak.
Następnie dodać szpinak i smażyć cały czas mieszając około 5 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę oraz pokruszony ser.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.
Trzymać na ogniu ostanie 2 minuty.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: czwartek, 21, marzec 2013 05:37
- Sebastian Kurach
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak