Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony ostry szpinak

 

Składniki:

 

  • 50 dag mrożonego szpinaku
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag sera rokpolu
  • ½ szkl śmietany
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę i czosnek drobniutko posiekać po czym przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas oprószyć całość mąką i smażyć przez chwilę aby mąką straciła surowy smak.
Następnie dodać szpinak i smażyć cały czas mieszając około 5 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę oraz pokruszony ser.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.
Trzymać na ogniu ostanie 2 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *