Smażone kalmary

186
com_content.article
(Oddano 483 głosów z średnią 4.49 z 5)
Smażone kalmary4.49 out of 5 based on 483 voters.


 

Łatwy przepisy na smażone kalmary

Składniki:

  • skladniki zamien
  • 1,5 kg kalmarów
  • 250 ml oleju
  • 150 g mąki
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz

Smazone Kamlary

Sposób wykonania:

  1. Kalmary oczyścić, natrzeć solą i odstawić na kwadrans
  2. Kalmary opłukać z soli i suche pokroić w dzwonka
  3. Kalmary obtoczyć w mące i zanurzyć w gorącym oleju, gdy nabiorą złotego koloru wyjąć z patelni.
  4. Serwować gorące posypane pieprzem z plasterkami cytryny.

Liczba porcji: 6

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież