Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka morska

Skład:

200 g krewetek
300 g małży
200 g kalmarów
– 1 mała ośmiornica
– 300 ml oleju
400 g ryżu
– 1 cebula
– sól, pieprz, zielona pietruszka

 

Sposób wykonania:

1. Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować.
2. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju.
3. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i pogrzać aż zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać 3 szklanki wody i gotować aż wchłonie wodę.
4. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszka

 

Dziękuję administratorowi strony:http://grecja.home.pl/

 

 

1 comment for “Sałatka morska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *