Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka kurczaka marynowane w curry

 

Składniki:

 

  • 1,5 kg skrzydełek z kurczaka

     

    Marynata:

  • 6 lub mniej łyżeczek curry w proszku
  • 2 obrane, rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól do smaku
  • ¼ szklanki wody

     


Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. W grubej nylonowej torbie umieścić umyte i osuszone skrzydełka, dodać marynatę. Torbę zamknąć lub zawiązać. Odłożyć do lodówki na minimum 2 godziny. W tym czasie torbę kilkakrotnie odwracać. Po tym czasie porcje mięsa obsączyć z marynaty. Mięso piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż będą odpowiednio wypieczone.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *