Skrzydełka na grila
Skrzydełka na grila 4.36 out of 5 based on 78 voters.
Latem gdy często robimy grila skrzydełka zawsze muszą się na nim znaleśc, ja je uwielbiam bo gdy są już upieczone są bardzo chrupiące i takie suche.
Składniki:
• skrzydełka z kurczaka 1 kg
• olej 4 łyżki
• marynata korzenna makis 1 opakowanie
• ziarenka smaku zielone 1,5 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka wkładamy do miski. Składniki marynaty łączymy w miseczce i zalewamy skrzydełka. Zostawiamy na noc w lodówce a następnego dnia nabijamy na patyczki do szaszłyków. Grilujemy na złoty kolor.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Ewelina B
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla