Sernik bez spodu
Sernik bez spodu4.05 out of 5 based on 80 voters.
Składniki:
- 1 kg sera [ja kupuje Delfinka]
- 1 kostka masła śmietankowego
- 2 szklanki cukru
- 8 jaja
- 2-3 budynie śmietankowe lub waniliowe
Wykonanie:
twaróg, cukier i masło rozetrzeć lub przepuścić przez maszynkę [ja zawsze ucieram]. Dodać żółtka i proszek budyniowy. Utrzeć. Białka ubić na pianę i wymieszać z ciastem. Piec około godziny w temp. 180 st.C [najlepiej sprawdzać patyczkiem czy środek jest suchy bo co piekarnik to inne tempo pieczenia]
Po upieczeniu i wystudzeniu można polać wiśniami w lukrze.
- Szczegóły
- Kategoria: Sernik
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- agap
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy