Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serek camembert w cieście

Składniki:

  • 2 serki camembert
  • 1 szkl mąki
  • ½ szkl mleka
  • ¼ szkl wody gazowanej
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • ½ szkl żurawiny

Sposób wykonania:
Do mleka wbić jajka, dodać łyżkę oliwy, szczyptę soli oraz wsypać mąkę.
Całość dokładnie wymieszać aby powstało jednolite ciasto, które rozrzedzić  trochę wodą gazowaną.
Następnie serek pokroić na 8 części, które zanurzyć w cieście i kłaść na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
Trzymać  do momentu aż ciasto się zarumieni, wówczas przekładać na półmisek i udekorować żurawiną.
Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *