Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Brie pieczony z czosnkiem

Składniki:

  • 4 okrągłe serki Brie
  • 2 główki czosnku
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • tosty z bagietki


Sposób przyrządzenia:

Główki czosnku podzielić na „ząbki”, nie obierać ze skóry. Czosnek ułożyć w małym naczyniu do pieczenia, skropić oliwą, posolić. Piec pod przykryciem w piekarniku aż czosnek będzie zupełnie miękki. Sery Brie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, naciąć górę serka na krzyż. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni aż ser się zarumieni. Podawać z ząbkami czosnku który każdy sam sobie wygniecie z łupiny na ser lub jeśli ktoś woli na tosty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *