Seler naciowy z wywaru
Seler naciowy z wywaru 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 pęczki selera naciowego
- 2 łyżka masła
- ¾ szkl. wywaru z wołowiny
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sposób wykonania:
-
Oczyszczonego selera pokroić na mniejsze kawałki, które wrzucić na rozgrzane masło.
Trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie zalać go wywarem i gotować pod przykryciem około 12 minut.
Miękki seler odcedzić, ułożyć na talerzu.
Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: piątek, 10, styczeń 2014 08:35
- Ewa Kućmierz
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak