Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowy z kością z grilla

Składniki:

    • 4 kotlety schabowe z kością (3 cm grubości)

    Marynaty:

    • ½ szklanki soku cytrynowego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • ¼ łyżeczki soli
    • ½ łyżeczki cukru
    • szczypta posiekanego rozmarynu
    • ¼ łyżeczki pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Wymieszać dokładnie składniki marynaty. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, zamarynować na około 30 minut. Wyjąc z marynaty, obsączyć. Kotlety opiekać w centralnej części grilla przez 6 minut, dopiec z boku przez 8 minut. Przyprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Martusia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *