Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab wędzony zapiekany

Składniki:

  • ½ l wody
  • 1 łyżeczka bulionu
  • sól
  • 750 g schabu wędzonego
  • margaryna
  • 1 mała puszka pieczarek w zalewie
  • sok z ½ cytryny
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 150 g tartej bułki

Sposób wykonania:

  1. Schab zalać wodą wymieszaną z  bulionem.
    Oprawić solą i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie schab wyjąć i pokroić na plastry.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną.
    Następnie ułożyć na schabie odsączone z zalewy pieczarki oraz szparagi.
    Skropić całość sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką pietruszki oraz serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *