Schab po debreczyńsku

161
com_content.article
(Oddano 306 głosów z średnią 4.49 z 5)
Schab po debreczyńsku4.49 out of 5 based on 306 voters.


Skład:

1,2kg schabu
300g cebuli
200g wędzonego boczku
300g wędzonej kiełbasy
3 pomidory
sól, mielona papryka

Sposób wykonania:

Ze schaby wykroić 12 kotletów, lekko rozbić, posolić, obsmażyć na tłuszczu. Posiekaną cebulę przesmażyć na tłuszczu z papryką, dodać do naczynia z kotletami, podlać wodą lub bulionem, dodać pokrojone pomidory i paprykę, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodać przesmażoną wraz z boczkiem kiełbasę. Wymieszać i dusić aż mięso będzie miękkie. Podawać z kluseczkami tarhonia lub galuszka.

 

 

 

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi