Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze śledzie, fasolki i papryki

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
  • 50 dag mrożonej fasoli szparagowej
  • 3 łodygi selera
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 2 strąki żółtej papryki
  • główka sałaty
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki wytrawnego białego Iwna
  • 2 łyżki  musztardy
  • 120 ml oleju
  • szczypta cukru
  • 4 cebulki
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Fasolę zalać osoloną woda i lekko obgotować.
      W między czasie śledzie pokroić w paseczki, seler i paprykę w kostkę a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzoną fasolę.
      Następnie musztardę wymieszać z olejem, octem, cukrem oraz drobno posiekanymi cebulkami.
      Doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać sałatkę.

       Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Mariolę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *