Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagów, ziemniaków i jajek

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 3 jajka
  • 1 pęczek białych szparagów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 żółtko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka kaparów
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:
Do żółtka dodać oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie utrzeć po czym dodać musztardę oraz miód, wymieszać.
Następie ziemniaki ugotować  w mundurkach po czym obrać je ze skórki i pokroić w plastry, które ułożyć w półmisku.
W między czasie ugotować jajka na twardo, które obrać, pokroić i ułożyć na ziemniaki.
Szparagi  również ugotować  z osolonej i ocukrzonej wodzie po czym je odcedzić, pokroić i rozłożyć na jajkach.
Na wierzchu rozłożyć jeszcze kapary i całość polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *