Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka z cebulką marynowaną


Składniki:

  • 2 puszki słodkiej kukurydzy
  • 2puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1mała cebula lub pęczek szczypiorku
  • 1/2 słoiczka marynowanej cebulki
  • majonez
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie puszki odcedzić z wody i wsypać kolejno do miski(Tuńczyk najlepiej smakuje w większych kawałkach). Cebulę pokroić w dość małą kostkę, cebulkę marynowaną odcedzić i też wrzucić do miski. Wszystko razem wymieszać delikatnie z majonezem. Nie trzeba ale jak ktoś lubi to może doprawić sobie solą a już napewno należy doprawić pieprzem. Można też dodać świerzego pomidora obranego ze skórki lub paprykę konserwową. Po wykonaniu najlepiej włożyć do lodówki. Jest pycha!! Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *