Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z paluszków krabowych z warzywami

Składniki:

  • 25 dkg paluszków krabowych
  • 6 jajek
  • 1 mały słoik selera
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 szklanka majonezu
  • 1 słoiczek konserwowych pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Paluszki krabowe, ugotowane na twardo jajka i ogórki pokroić w kostkę. Pieczarki w ćwiartki, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Seler, fasolkę i kukurydzę osączyć na sicie. Do warzyw dodać pieczarki i jajka, wymieszać z musztardą i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *