Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kurczaka, ananasów i kukurydzy

Składniki:

  • 4 wędzone podudzia kurczaka
  • 1 puszka ananasów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso oddzielić od Kosic porwać palcami na mniejsze kawałki.
    Następnie kukurydze odsączyć z zalewy, ananasy pokroić w kostkę a seler w zapałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Polać majonezem wymieszanym ze śmietaną.
    Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *