Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej z kawałkami kurczaka

Składniki:
• 5-6 liści kapusty pekińskiej
• 100 g piersi wędzonego kurczaka
• ½ strąka czerwonej papryki
• 2-3 korniszonki
• łyżeczka kaprów
• 3-4 ugotowane na twardo jajka przepiórcze

Sos:
• 2 łyżki majonezu
• łyżeczka gęstej śmietany
• sok z ½ cytryny
• sól
• biały pieprz
• szczypta cukru

Sposób wykonania:
Składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą.
Następnie paprykę oraz piersi kurczaka pokroić w kostkę, dodać korniszonki pokrojone w plasterki, kapustę pokrojoną w paski oraz jajeczka pokrojone w ćwiartki.
Całość wymieszać i polać sosem, delikatnie przemieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki na 1-2 godz.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania Wszelakie" przez Ewa S

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *