Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty z owocami

Składniki:

    • 15 dkg czerwonej poszatkowanej kapusty
    • 1 jabłko pokrojone w plasterki
    • 1 pomarańcz podzielony na części
    • 1 banan obrany, pokrojony w plasterki
    • ananasy z puszki, osączone, pokrojone w kostkę
    • sok z cytryny
    • 3 łyżki octu winnego
    • 4 łyżki  oleju
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Poszatkowaną czerwoną kapustę zagotować w 2 litrach wody, wlać ocet, gotować 5 minut, odcedzić. Sok z cytryny wymieszać z olejem,3 łyżkami zalewy z ananasa, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kapustę i owoce przełożyć  do salaterki i polać  sosem, delikatnie wymieszać, odstawić na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *