Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z szynką i pieczarkami

Składniki:

  • 400 g ryżu
  • 400 g pieczarek
  • świeży ogórek
  • 2 cebule
  • 200 g szynki
  • 3  łyżki octu winnego
  • 7 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • świeże lub suszone zioła

    Sposób wykonania;
    Ryż obgotować w osolonej wodzie.
    Następnie pieczarki i ogórek pokroić  plasterki, cebulę w krążki a szynkę w paski.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie ocet wymieszać z oliwą, solą, pieprzem, cukrem oraz ziołami.
    Sosem polać sałatkę przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *