Sandacz z sardynkami z cebulą
Sandacz z sardynkami z cebulą0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 80 dag sandacza
- 2 cebule
- 1 puszka sardynek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Sandacza podzielić na porcje, które oprószyć solą.
Następnie do sardynek dodać posiekaną cebule, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Pastą posmarować rybę z obu stron.
Przełożyć sandacza do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
Po tym czasie rybę wyjąć a do sosu z pieczenia dodać śmietanę oraz sok z cytryny.
Ponownie włożyć rybę i dusić jeszcze kilka minut razem.
Sandacza podawać razem z sosem posypanego posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Sandacz
- Opublikowano: piątek, 01, marzec 2013 10:00
- Celina Ogrodnik
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla