Sandacz z sardynkami
Sandacz z sardynkami4.67 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- 80 dag sandacza
- 2 cebule
- 1 puszka sardynek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Sandacza pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą.
Następnie do sardynek dodać posiekaną cebulę oraz pieprz. Dokładnie wymieszać i powstałą masą nasmarować rybę.
Przełożyć sandacza do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie rybę wyjąć a do sosu z pieczenia dodać śmietanę oraz sok z cytryny.
Dokładnie wymieszać, ponownie włożyć rybę i jeszcze kilka minut dusić.
Sandacza podawać polanego sosem i posypanego posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Sandacz
- Opublikowano: wtorek, 27, listopad 2012 08:51
- Sylwia Wójcik
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla