Sałatka z tuńczyka i pomidorów i zielonej papryki
Sałatka z tuńczyka i pomidorów i zielonej papryki 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- puszka tuńczyka
- 2 pomidory
- ogórki
- ½ zielonej papryki
- cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.
Sparzonego wrzątkiem pomidora pokroić na cząstki, obranego ogórka pokroić w plasterki a paprykę na paseczki.
Cebule pokroić w piórka i wszystkie składniki przełożyć do salaterki, wymieszać.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosem polać sałatkę.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki z tuńczykiem
- Opublikowano: poniedziałek, 08, kwiecień 2013 05:56
- Kacper Boguszewski
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing