• 40 dkg łososia wędzonego w płatach
  • 25 dkg makaronu muszle
  • 1 por
  • 1 ogórek
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • zielenina
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na durszlaku do obsączenia. Używając palców podzielić płaty łososia na mniejsze kawałki. Por i ogórka pokroić w plastry, przyprawić. Na półmisku ułożyć warstwę z plastrów pora i ogórka, na nich ułożyć ozdobnie makaron wymieszany z łososiem. Przygotować sos, wymieszać ocet z oliwą, przyprawić. Tak przygotowanym dresingiem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi