Filet z pangi z czosnkiem, rozmarynem i cytryną grillowany
Filet z pangi z czosnkiem, rozmarynem i cytryną grillowany4.62 out of 5 based on 126 voters.
Składniki:
-
- 3 filety z pangi po 20 dkg każdy
- 1 drobno posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- oliwa
Sposób przyrządzenia:
Oliwę w2ymieszać z rozmarynem i pozostałymi dodatkami. Umyte i osuszone filety z pangi natrzeć mieszanką przyprawową, odstawić na 30 minut. Piec z obydwu stron po około 4 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: piątek, 23, marzec 2012 13:14
- Krzysztof Pacia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla