Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny filet z sandacza grillowany

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z sandacza

     

    Marynata:

  • 7 łyżek oliwy
  • 7 łyżek soku z cytryny
  • 2 łyżeczki świeżo utartego imbiru
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka posiekanych ulubionych ziół

     

    Dodatek:

  • 1 główka sałaty lodowej

 

 

 

Dresing do sałaty:

  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 7 łyżek śmietany kremowej
  • sól, cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku

     

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z sandacza umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, polać nimi filety rybne, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować sałatę. Główkę podzielić na liście, wypłukać, obsączyć. Podrzeć liście palcami na mniejsze kawałki, wymieszać z dresingiem. Obsączone z nadmiaru marynaty porcje ryby upiec na dobrze nagrzanym grillu. Podawać z przygotowaną sałatą i opieczonym na grillu białym pieczywem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *