Ryba w sezamowej panierce
Ryba w sezamowej panierce5.00 out of 5 based on 1 voters.
Przepis na pyszną rybkę w nietypowej panierce. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: rybnych filetów, bułki tartej, sezamu, jajek oraz przypraw.
Składniki:
- ½ kg filety rybne
- ½ szkl bułka tarta
- ½ szkl sezam
- 1 łyżka sok z cytryny
- 2 szt jajka
- 4 łyżki mąka
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia

Sposób wykonania:
-
Filety rybne dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je na mniejsze porcje, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Natomiast do jednej miseczki wbić jajko i roztrzepać go widelcem.Do drugiej miseczki przesypać bułkę tartą oraz sezam, wymieszać.Filety rybne oprószyć mąką po czym zanurzyć w roztrzepanym jajku.Na koniec obtoczyć w bułce z sezamem.Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron na złoto.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: piątek, 29, sierpień 2014 07:09
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla