Ryba w panierce Wandy
Ryba w panierce Wandy3.00 out of 5 based on 2 voters.
Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na rybę w panierce Wandy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, bułki tartej, jajek oraz oleju do smażenia.
Składniki:
- 1 duży filet ryby
- 1 szkl bułki tartej
- ½ szkl mąki
- 2 jaka
- posiekana natka koperku
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- ½ cytryny
- olej do smażenia
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:
-
Filet rybny dokładnie oczyścić.Skropić go sokiem z cytryny i oprószyć solą.Następnie obtoczyć go w mące, strzepując jej nadmiar.Jajka roztrzepać z dodatkiem koperku.Zanurzyć w nich rybę po czym obtoczyć ją w bułce tartej wymieszanej ze skórką z cytryny.Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć, aż panierka ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 25, maj 2016 05:30
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla