Ryba, pomidorki i oliwki
Ryba, pomidorki i oliwki0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników ryb. Podajemy przepis na pyszną rybę z pomidorami i oliwkami. Pozostałe składniki przepisu: czosnek, sok z cytryny i oliwa z oliwek.
Składniki:
- 1 kg fileta z dorsza
- 3 koktajlowe
- 1 garść oliwek
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Filety z ryby dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pomidorki pokroić na plasterki.Oliwki również pokroić.Natomiast do oliwy z oliwek dodać sok z cytryny.Wrzucić posiekaną natkę pietruszki oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć rybę.Marynować około 2 godzin.Po tym czasie ułożyć ją na kawałku folii aluminiowej.Ułożyć na niej pomidory oraz oliwki.Szczelnie zakręcić i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: poniedziałek, 24, październik 2016 05:55
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla