Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół domowy

Skład:

  • 50dkg wołowiny rosołowej
  • 50dkg kury
  • włoszczyzny z kapustą włoską
  • 10dkg żołądków drobiu
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do zup Knorr

Sposób przyrządzenia:
Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę i obrane ząbki czosnku, gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 3 godziny. Żołądki opłukać, sparzyć wrzącą wodą, dodać do gotującego się rosołu. Miękkie mięso wyjąć, rosół przecedzić, doprawić do smaku. Najlepiej smakuje z makaronem domowej roboty.

1 comment for “Rosół domowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *