Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy ze śledzi

 

Składniki:

    • 6 filetów śledziowych
    • łagodna musztarda
    • 1 marchewka
    • 1 ogórek kiszony
    • 1 cebula
    • 3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
    • szczypta gorczycy i cukru
    • natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Śledzie wymoczyć w mleku, posmarować cienko musztardą. Cebulę i marchew obrać, cebulę pokroić w pół plastry, marchew w słupki, blanszować przez kilka minut we wrzątku. Ogórka pokroić podobnie jak marchew. Ułożyć marchew, cebulę i ogórka  na filetach, zwinąć w rulonik(ja spinam wykałaczkami) Wycisnąć sok z cytryn wymieszać pół na pół z wodą, dodać pieprz, ziele, cukier i ziarna gorczycy. Zagotować wszystko i ostudzić. Śledzie ułożyć w słoju, zalać zalewą i wstawić na 2-3 dni do lodówki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *