Roladki z sandacza z marchewką i ogórkiem
Roladki z sandacza z marchewką i ogórkiem 3.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 1 kg sandacza
- 1 marchewka
- 2 konserwowe ogórki
- 3 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Rybę dokładnie oczyścić, usuwając ości.
Następnie pokroić ją na cienkie filety, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Natomiast obraną marchewkę i ogórki pokroić w słupki i ułożyć na środku filetów.
Zwinąć je w roladki i spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną natką pietruszki, czosnkiem oraz pokruszonym listkiem laurowym.
Skropić roladki jeszcze oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Sandacz
- Opublikowano: środa, 13, marzec 2013 09:01
- Celina Ptak
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla