Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rafaello deser bez pieczenia

Składniki:
3 szklanki mleka
3 łyżki mąki pszennej (troszkę mniej)
3 łyżki mąki ziemniaczanej (troszkę mniej)
3 żółtka
2 cukry waniliowe
3 paczki krakersów(duże)najlepiej bez soli
2 paczki wiórków kokosowych
11/4 kostki masła lub masła roślinnego

Sposób przyrządzenia:
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W 1szklance mleka zimnego wymieszać mąki, żółtka, cukier waniliowy. Wlać do gotującego mleka, ugotować budyń i ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po jednej łyżce zimnego budyniu i miksować. Na koniec do masy dodać 11/2 paczki wiórków kokosowych i wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem ułożyć warstwę krakersów i posmarować kremem  Będą 3 warstwy).Na wierzchu posypać rozkruszonymi kilkoma krakersami wymieszanymi z resztą wiórków kokosowych. Ciasto wstawić do lodówki, jest dobre na drugi dzień kiedy krakersy zmiękną.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzata Andrzejewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *