Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szogun

Składniki:

  • 2 szklanki maku
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2 szklanki cukru
  • 9 jaj
  • 8 łyżek manny
  • 3 duże jabłka
  • bakalie
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia:
Namoczony mak zmielić 2 razy w maszynce do mielenia mięsa. Ćwiartkę margaryny utrzeć z 2szklankami cukru i w to wbijać po kolei 9żółtek i ucierać. Potem wsypać mak, mannę i to wymieszać. Utrzeć na tarce 3 duże jabłka i dołożyć do masy, proszek do pieczenia i bakalie, białka wymieszać. Wylać na blachę i piec 11/2 godziny.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzata Andrzejewska


 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *