Racuchy Adama
Racuchy Adama0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj przepis na pyszne racuchy Adama. Aby wykonać ten przepis będziesz potrzebować: zsiadłego mleka, mąki pszennej oraz jajek.
Składniki:
- 1/2 l zsiadłego mleka
- 250 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- cukier puder do posypywania
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Do miski wlać mleko.Wbić do niego jajka i razem roztrzepać.Wówczas wsypać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia.Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.Gotowe odstawić na około 15 minut.Po tym czasie z powstałego ciasta smażyć placuszki na patelni z rozgrzanym olejem, z obu stron na złoty kolor.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: poniedziałek, 23, kwiecień 2018 19:38
- Monia