Puree z zielonej soczewicy z koperkiem Wandy
Puree z zielonej soczewicy z koperkiem Wandy0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem znakomity przepis na puree z zielonej soczewicy z koperkiem. Do jego wykonania oprócz soczewicy potrzebujesz: czosnku, bulionu warzywnego, kminku i chilli.
Składniki:
- ½ szkl zielonej soczewicy
- 1,5 szkl bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- ½ łyżeczki chilii
- ½ łyżeczki kminku
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Soczewicę wrzucić do garnka.Zalać ją bulionem.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić połowę pęczka koperku drobno posiekanego.Następnie dodać jeszcze chilii, kminek oraz sól i pieprz do smaku.Gotować na małym ogniu, aż większość płynu odparuje a soczewica stanie się miękka.,Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość przetrzeć przez sito.Jeśli będzie to jeszcze konieczne doprawić do smaku.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 25, marzec 2015 06:41
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak