Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z kalafiora z masłem i koperkiem

 

Składniki:

  • 450 g różyczek kalafiora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. wywaru z warzyw
  • 1 łyżka masła
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • posiekany koperek

Sposób wykonania:

  1. Do garnka włożyć oczyszczone kalafiora.
    Dodać do niego czosnek i zalać wywarem.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Wówczas odcedzić kalafiora i zmiksować na gładkie puree.
    W trakcie miksowana dodawać stopniowo masło.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    A przed podaniem udekorować koperkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *