Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z wieprzowiny

Składniki:

  • 50 dag. mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 4 dag. tartej bułki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na łyżce tłuszczu. Do mięsa dodać jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, usmażoną cebulkę, doprawić do smaku solą ,pieprzem i wyrobić. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować 15 minut w wywarze z warzyw. Podawać z sosem pomidorowym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *