Pulpety z tilapii
Pulpety z tilapii5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 4 płaty mrożonej tilapi
- 1 kajzerka
- 1 jajko
- kilka gałązek natki pietruszki
- 3 łyżki mąki/ orkiszowej
- sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Rybę rozmrozić, zemleć. Bułkę namoczyć, odcisnąć i również zemleć. Do masy dodać, posiekaną natkę pietruszki, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, uformować pulpeciki, obtoczyć w mące, wrzucić do gorącej wody na około 25 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Tilapia
- Opublikowano: poniedziałek, 28, styczeń 2013 12:51
- Filip Jaskulski
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla