Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ptasie mleczko Anne

Składniki:

    • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
    • 3 galaretki różnego koloru


    Sposób przyrządzenia:
    Upiec cienki jasny biszkopt lub rozłożyć gotowe biszkopty na dnie brytfanki (najlepiej te małe Bebe). 2 galaretki oddzielnie rozpuścić w szklance wody i przestudzić. Mleko rozlać do dwóch naczyń (po równo), jedną część mleka ubić na pianę i stopniowo dolewać zimną, ale nie zastygłą galaretkę, ciągle ubijając. Tak przygotowane – wylać na biszkopt. Druga połowę mleka połączyć z dugą galaretką, powtarzając czynność. Trzecią galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Zalać mleczko tężejącą galaretką. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *