Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik Benedykta

Składniki:

    • 3 jajka
    • 1 szklanka cukru pudru
    • 3 szklanki mąki pszennej
    • 20 gad miodu
    • 1 szklanka kwaśnej śmietany
    • 20 gad margaryny
    • 1 łyżeczka sody
    • 1 przyprawa do piernika
    • 1 łyżka kakao
    • bakalie
    • 2 łyżki zimnej wody


    Sposób przyrządzenia:
    Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku, rozpuszczony miód, śmietanę, wodę, przyprawę, mąkę z sodą, kakao i bakalie. Na końcu dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *