Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg w sosie słodko ostrym grillowany w folii

Składniki:

    • 4 sprawione pstrągi
    • 1 pokrojona w cienkie plastry cebula
    • 4 łyżki masła
    • cukier, sól, pieprz, chili do smaku
    • 1 łyżeczka oliwy

Sposób przyrządzenia:
Sprawione pstrągi dokładnie umyć i osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryby, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 3 minuty. Dodać przyprawy do smaku, smażyć nadal aż cebulkę lekko zacznie się rumienić. . Na odpowiednio dużym kawałku folii ułożyć pstrągi, obłożyć cebulką z sosem, szczelnie zawinąć. Piec 15 minut na dobrze nagrzanym grillu. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozchylić folię aby nadmiar sosu odparował.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *