Przegrzebki ze słodkimi ziemniakami i melonem

8272
com_content.article
(Oddano 268 głosów z średnią 4.35 z 5)
Przegrzebki ze słodkimi ziemniakami i melonem4.35 out of 5 based on 268 voters.


Opt1233844508zSkładniki:
  • 2 duże słodkie ziemniaki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki dobrej tartej bułki
  • ½ melona pociętego na drobne paseczki
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 małży przegrzebek
  • sok z cytryny
  • mieszanka sałat

Sposób przyrządzenia:

Słodkie ziemniaki dokładnie umyć, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, schłodzić, odłożyć. Na patelni rozgrzać część oliwy, dodać pokrojone ziemniaki, smażyć aż się przyrumienią, dodać masło i tartą bułkę, obsmażyć aż się bułka zezłości. Do tak przygotowanych ziemniaków dodać ocet balsamiczny i majonez, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, dodać paseczki melona, ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać pozostałą część oliwy, dodać mięso przegrzebek, sól i pieprz, smażyć 1 minutę, dodać sok z cytryny do smaku, wymieszać. W muszlach małży skomponować na liściach sałaty kopczyk z przygotowanych składników i podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi