Przecier pomidorowo-paprykowy
Przecier pomidorowo-paprykowy 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- 3 czerwone cebule
- 2 czerwone papryki
- 3 ząbki czosnku
- ½ szkl czerwonego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania;
Pomidory, papryki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć na blachę i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec aż warzywa zmiękną po czym je zmiksować.
W trakcie miksowania dodać jeszcze czosnek oraz wino.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: wtorek, 03, styczeń 2012 09:45
- Agata Szerszeń
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak