Pomidory z pieczarkami i serem feta
Pomidory z pieczarkami i serem feta 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 8 pomidorów
- ¼ kg pieczarek
- op sera feta
- 2 łyżki oliwy
- pieprz
Sposób wykonania:
Pomidory umyć po czym ściąć z nich wierzch tzw. „czapeczkę” i delikatnie wydrążyć miąższ.
Następnie obrane i pokrojone pieczarki przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
W miedzy czasie pokroić ser feta w drobną kosteczkę.
Wydrążone środki pomidorów posypać ulubionymi ziołami oraz przyprawami.
Włożyć do nich przesmażone pieczarki oraz ser feta.
Przykryć je ściętymi wierzchami i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: wtorek, 02, kwiecień 2013 05:57
- Kornelia Kołek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak