Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z pieczarkami i serem feta

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • ¼ kg pieczarek
  • op sera feta
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz

Sposób wykonania:
Pomidory umyć po czym ściąć z nich wierzch tzw. „czapeczkę” i delikatnie wydrążyć miąższ.
Następnie obrane i pokrojone pieczarki przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
W miedzy czasie pokroić ser feta w drobną kosteczkę.
Wydrążone środki pomidorów posypać ulubionymi ziołami oraz przyprawami.
Włożyć do nich przesmażone pieczarki oraz ser feta.
Przykryć je ściętymi wierzchami i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *