Pomidory z papryką do słoików
Pomidory z papryką do słoików 4.61 out of 5 based on 28 voters.
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- 3 czerwone cebule
- 25 dag ostrej papryki
- 3 ząbki czosnku
- 0,1 l wytrawnego czerwonego wina
- sól
- pieprz
- cukier
-
Pomidory, paprykę oraz cebulę ułożyć na blasze i piec w piekarniku do miękkości po czym zemleć je w maszynce.
Wówczas dodać posiekany czosnek oraz wino.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Przełożyć do słoików i pasteryzować około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: środa, 20, lipiec 2011 08:57
- Agata Czerniak
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane